beats by dre cheap

Realizacija projekata FMROI za 2011. godinu u Janji

Ovih dana se u najvećoj povratničkoj zajednici u Istočnoj Bosni Janji finaliziraju projekti Federalnog ministarstva za izbjegle osobe i izbjeglice, a na čijem je čelu ministar Adil Osmanović, u infrastrukturi. Već je asfaltiran plato ispred nedavno obnovljenog Doma kulture u Janji površine od oko 800 m2 što dodatno uljepšava prilaz samom Domu ali i biblioteci BZK "Preporod" Bijeljina-Janja koju s...vakodnevno posjećuje preko 200 čitalaca, uglavnom školskog uzrasta. U Domu su takođe smještene prostorije Bošnjačkog kulturno-umjetničkog društva "Mula Alija Sadiković" i hora ilahija i kasida "Bilal", kancelarije Mjesne zajednice Janja i Mjesne administrativne kancelarije.

Pored rijeke Janje asfaltirana je pješačka staza koja povezuje pješački most na rijeci Janji i Zanatski centar u dužini od 190 metara, a koju koriste učenici osnovne škole "Meša Selimović" na svom putu do škole.

U toku je asfaltiranje ulice u naselju Polutine u dužini od 900 metara a koja obilazi najveće mezarje u Janji i novosagrađenu ljepoticu "Polutinsku džamiju" u Janji, čije će dvorište takođe biti asfaltirano u iznosu od dodatnih 410 m2. "Ovo je veoma značajna investicija i nastavak uspješne saradnje sa Federalnim ministarstvom za raseljene osobe i izbjeglice" na čijem je čelu vrijedni ministar Adil Osmanović za sve stanovnike Janje a posebno za naše najmlađe povratnike koji će se najviše okoristiti ovim putnim pravcima. Sa ponosom ističem da je ova povratnička zajednica u Janji pokazala šta znači ljubav prema svom topraku svojim masovnim povratkoma a ovi projekti osnažuju našu volju i želju za opstankom na ovim prostorima", riječi su Samira Baćevca, predsjednika OO SDA Janja i koordinatora projekata Federalnog ministarstva za područje opštine Bijeljina koji redovno nadgleda radove.

OPĆINSKI ODBOR SDA Janja
http://sdajanja.blogger.ba
10/11/2011 23:08