beats by dre cheap

Izborni debakl SDP-a, povjerenje dato SDA

SARAJEVO - Prema prvim preliminarnim i nezvaničnim rezultatima izbora za načelnika Općine Travnik, koje je objavio CIK, pobijedio je Admir Hadžiemrić iz SDA ispred Admira Arnautovića iz SDP-a. Tako su kandidati SDA pobijedili u šest od sedam općina na vanrednim izborima za načelnike. A nakon općine Ilidža ovo je drugi teži poraz...

... jednog kandidata SDP-a.

Nakon općine Ilidža, koja je također nedavno birala načelnika, SDP je doživio izborni debakl i u Travniku. SDA-ov kandidat za načelnika Admir Hadžiemrić do nogu je potukao SDP-ovog favorita Admira Arnautovića, koji je dobio upola manje glasova od kandidata SDA. Ni ambiciozna i skupa kampanju SDP-a nije mogla spasiti Arnautovića od izbornog fijaska.

Poraz SDP-a u Travniku, uvjerljiv je dokaz da se podrška birača ovoj partiji nalazi na opasnoj nizbrdici. Treba naime podsjetiti da je SDP u Srednjobosanskom kantonu prije desetak mjeseci odnio pobjedu. No, razočarenje birača u SDP počelo je rasti već  nekoliko mjeseci od izbora kada je bilo jasno da SDP ne samo da nije sposoban ostvariti obećane ciljeve, nego nije sposoban ni formirati vlast u razumnom roku.

Ni jedna partija nakon rata nije tako brzo i tako olako prokockala povjerenje birača kao Lagumdžijin SDP.

OPĆINSKI ODBOR SDA Janja
http://sdajanja.blogger.ba
10/08/2011 00:52